Je kan natuurlijk altijd een training coach inschakelen. Maar wanneer is het nou echt verstandig om een training coach in te huren? Voordat we deze vraag gaan beantwoorden, is het handig om eerst een andere vraag te beantwoorden namelijk: wat is een training coach precies? Een goede training coach is iemand die het succes van anderen vergroot. Niet alleen dit. Een goede training coach kan goed omgaan met weerstand en haalt het beste in een ander naar boven. Daarnaast zorgt een goede training coach ervoor dat jij, jouw collega’s én je leerlingen met meer plezier betere resultaten zullen leveren.

Nu je weet wat een goede training coach is, kunnen we naar het volgende punt. Wanneer is het nou handig om een training coach in te schakelen. Als jij een docent bent en jij jezelf wilt ontwikkelen tot een effectieve en zelfverzekerde docent waar iedereen blij van wordt, dan is een training coach absoluut iets voor jou. Maar niet alleen dan is een training coach iets voor jou. Als jij op zoek bent naar direct toepasbare coachstijlen en -technieken, actievere leerlingen met een grotere motivatie, betere resultaten en meer werkplezier dan is een coach zeker ook iets voor jou!

Hoe kan een training coach je helpen?

Veel mensen, waarschijnlijk ook veel van je leerlingen, zijn geneigd om in problemen te denken en niet in oplossingen. Merk jij dat ook tijdens het lesgeven? Dan kan een training coach je helpen om je aandacht op de juiste manier te verdelen, waardoor je ieder zijn vragen kan beantwoorden. Ook leer je manieren om een betere uitleg te geven en om op de beste manier op je leerlingen te reageren. Een training coach helpt je dus eigenlijk met alles dat met lesgeven te maken heeft. Zo kan jij je als docent blijven ontwikkelen.