Als je een presentatie gaat geven aan een potentiele klant, wil natuurlijk wel dat jij, het bedrijf en het product of dienst het beste overkomt. En met aan de hand van deze paar minuten de luisteraar in de neiging is gekomen om inderdaad een deal te sluiten.

En het is veel belangrijker om een passende PowerPoint template te hebben dan je denkt. Maar hoe maak je dan deze template? En waarom is het dan zo belangrijk dat jouw eigen ondernemen dus zo’n template heeft? Dat komt allemaal boven water in de onderstaande koppen. En kan je het niet zelf omdat je er niet handig mee om kan gaan. Dan kan je een PowerPoint Template laten maken dor een professioneel bedrijf. Ook hier kom je nog meer van te weten.

Dus wil jij meer succes behalen? Blijf lezen en pas de tips en tricks toe.

Waarom is het belangrijk om een eigen te hebben?

Als je voor een klant staat, is het van belang dat hij ten aller tijde weet van welk bedrijf jij bent. Dit kan je laten zien door middel van je huisstijl invoegen. Als je dat doet met kleuren van je bedrijf is het altijd duidelijk, en toont meteen aan dat alles bij elkaar hoort. Structuur is erg belangrijk om een professionele indruk achter te laten.

Verder kan je alles veel makkelijker onthouden als de template elke keer het zelfde is. Je weet wat er aan komt en daarnaast kan je ook nog is de PowerPoint heel makkelijk aanpassen voor de volgende presentatie.

Met een template die iedere werknemer gebruikt bij elke klant, komt het een stuk georganiseerder over dan als elke persoon een andere heeft.

Hoe maak je dan zo’n template?

In PowerPoint zitten al een hele boel templates die je kan gebruiken. Dan moet dus wel die altijd gebruikt worden door iedereen. En hij moet passen bij de stijl van je bedrijf.

Maar om je eigen te maken is niet zo heel lastig. Het eigenlijk altijd om de kleuren die in de dia’s voorkomen en wat de vormgeving is. Denk dan aan een lijntje dat rondom de tekst zit, of waar de titels staan. En het lettertype is ook belangrijk om te blijven herhalen.

Zorg dat de kleuren niet te fel zijn. Met een hele witte achtergrond met zwarte tekst, wordt het al snel vermoeiend om naar te kijken. Een template PowerPoint moet dus fijn voor de ogen zijn en duidelijk.
Daarnaast is het gebruik van veel tekst afgeraden. Zo is het publiek alleen maar aan het lezen en let niet meer goed op.

Het laten maken door professionele bedrijven

Als je zelf niet de vaardigheden hebt om het te doen, kan je hulp inschakelen. En jij hebt alsnog alle controle over hoe het eruit gaat zien.
In de gegevens vul jij in hoeveel dia’s het moeten zijn, welke kleuren je wilt inbrengen en alle andere aspecten die te maken hebben met de lay-out.

Als je dit eenmaal hebt gedaan en je de template ontvangen hebt, hoef je alleen maar zelf nog de titels in te typen en jij kan presenteren als een expert.

Bron: PPT Solutions | PowerPoint template