Als student komen er veel keuzes op je af. Verder studeren of werken? Voor veel studenten zijn dit moeilijke keuzes. Het is daarom belangrijk dat jij als student je hierin goed laat begeleiden door een (loopbaan)coach. Deze coaching kan van belang zijn voor de volgende stap in je leven.

Als student wil je natuurlijk jouw kansen, ambities en persoonlijke ontwikkeling realiseren. De wereld verandert snel en daarom is het belangrijk dat jij je zo snel mogelijk hierop kunt aanpassen. Dit doe je door gebruik te maken van nieuwe kansen en mogelijkheden.

Er zijn verschillende redenen om voor coaching te kiezen om jouw kansen en mogelijkheden te benutten:

  1. Persoonlijke ontwikkeling

Het is van belang om als student stil te staan bij je persoonlijke ontwikkeling, als je wilt blijven groeien en lekker in je vel wilt zitten. Er wordt tegenwoordig veel van je verwacht als student en dat je veel tegelijkertijd kunt uitvoeren. Hierdoor vergeten of ontbreekt de tijd voor studenten om in zichzelf te investeren. Terwijl dit juist zo van belang is om te bepalen wat je wel en niet belangrijk vindt.

  1. Studiekeuze en loopbaan

Veel studenten vinden het lastig om een keuze te maken in een studie of loopbaan. Het aanbod is tegenwoordig zo groot dat het moeilijk is om met vertrouwen een keuze te maken. Daarnaast wordt studeren duurder en gaan de kosten van een verkeerde studiekeuze omhoog. Het is daarom belangrijk om hulp in te schakelen bij het maken van jouw studie- en/of loopbaankeuze.

  1. Omgaan met stress en druk

Er komen steeds meer psychologische klachten voor bij studenten door stress en druk. Deze stress en druk ontstaat vanwege onder andere het leenstelsel, sociale media, hoge werkdruk en prestatiedruk. Deze druk kan overlopen in burn out symptomen of zelfs een fysieke burn out. Als je als student te maken hebt met dit soort klachten, is van het belang om actie te ondernemen. Ga langs bij een studentcoach- en/of psycholoog.

Laat je begeleiden door een (student)coach als jij als student tegen één van deze problemen aan loopt. Ben jij klaar met studeren, maar ervaar jij problemen in het vinden van een bijpassende baan? Kijk dan op XL studenten uitzendbureau en laat je begeleiden in je sollicitatieprocedure voor het vinden van een bijpassende startersfunctie.