Hoe erg je ook op elkaar gesteld bent, de relatie van elk stel zal de komende tijd op de proef gesteld worden door het Coronavirus, of dat nou komt omdat je je persoonlijke frustraties als gevolg van de Coronacrisis op je partner africht of omdat jullie nu opeens zo vaak bij elkaar zijn in een afgesloten ruimte. Af en toe ruzie maken kan absoluut geen kwaad en vaak kom je nog sterker uit een conflict dan dat je erin ging. Wanneer je elkaar echter constant in de haren vliegt, is dit geen onschuldig meningsverschil meer. In dat geval kan je als koppel overwegen om samen in relatietherapie te gaan. Hoe dat er precies aan toe gaat, lees je in deze blog.

Is relatietherapie iets voor mij?

Het maakt niet uit of je als stel al langer in de put zit of je relatieproblemen pas na het uitbreken van de Coronacrisis zijn ontstaan: het is zaak ze zo snel mogelijk te verhelpen. Zo voorkom je dat de situatie van kwaad naar erger gaat. Het is begrijpelijk dat het lastig is om met een derde partij te praten over jullie relatie, maar als je er met z’n tweeën echt niet uitkomt, is het juist belangrijk om met een objectieve expert in gesprek te gaan.

Online relatietherapie is noodzakelijk

Het is nu niet echt mogelijk om face-to-face af te spreken met een relatietherapeut, omdat de samenleving als het ware stilstaat. Je relatieproblemen gaan waarschijnlijk echter gewoon door en het is niet verstandig om het oplossen ervan door te schuiven naar een later moment. Daarom kan je nu online relatietherapie volgen. Hoewel dat voor velen niet ideaal klinkt, is het vaak wel nodig. Tijdens online relatietherapie ga je online via de webcam in gesprek met een relatietherapeut die jullie advies en tips geeft over hoe jullie ervoor kunnen zorgen dat jullie je relatie weer wordt zoals hij was.