Het spreekwoord ‘scheiden doet lijden’ is helaas meestal wel van toepassing. Maar het gaat erom het lijden zo licht mogelijk en kortdurend te laten zijn. Het maken van de beste afspraken zorgt voor rust voor alle partijen. Niet alleen voor degenen die gaan scheiden, maar ook voor de eventuele kinderen en andere betrokkenen. Vechtscheidingen zijn helaas aan de orde van de dag. Juist voor de kinderen kan dit heel schadelijk zijn. Met de deskundige hulp die het klappen van de zweep kent, kan het anders. Daarom is er De ScheidingsMediator. Deze kan veel gedoe voorkomen, hetgeen beter is dan genezen. 

Om het moeilijke wat gemakkelijker te maken

Een scheiding kan door de meest uiteenlopende redenen veroorzaakt worden. Veranderingen van omstandigheden, zoals werkloosheid of ziekte en nog veel meer. Het leven is nu eenmaal geen laan waar we ongestoord over kunnen lopen. Er kan veel op het levenspad komen waardoor omstandigheden veranderen. De scheiding kan van het ene op het andere moment aan de orde zijn, als een donderslag bij heldere hemel. Maar het kan tevens gebeuren na een lange periode van ongenoegen. Hoe dan ook, het is een hele ingrijpende periode. Juist daarom is het aan te bevelen om gebruik te maken van de hulp van De ScheidingsMediator. 

Wat kan De Scheidingsmediator doen?

Meer dan je in eerste instantie verwacht. Er kan zoveel schade zijn. Het gaat dan om emotionele schade maar ook financiĆ«le problemen. Of praktische problemen als het gaat om huisvesting en/of zorg voor de kinderen. Er zijn zoveel aspecten aan een scheiding dat professionele hulp nodig is. Deze mediator kan alle aspecten op een rijtje zetten en stapsgewijs tot een oplossing te komen. Bij een echtscheidingsadvocaat gaat het om winnen, maar bij een mediator niet. Dat kan juist veel ellende voorkomen. 

Zo gaat het in zijn werk met een mediator

Om te beginnen gaat de mediator met beide partijen in gesprek en zorgt voor een overzicht. Als er kinderen bij betrokken zijn, spreekt de mediator ook met elk van hen. Juist in de vaak chaotische tijd is dit zo belangrijk. Vervolgens helpt de mediator met het nemen van de meest belangrijke beslissingen. Dit moet vaak snel, daarom is goede ondersteuning van belang. 

Tevens heeft de mediator kennis als het gaat om de financiĆ«le zaken. Deze komen aan de orde bij een gezamenlijk huis, maar ook bij eventuele alimentatie. Alle andere zaken krijgen ook aandacht, zoals een eventueel ouderschapsplan. 

De voordelen van een mediator

Die zijn er zeker, ten opzichte van een advocaat. Een mediator heeft alle benodigde kennis, maar gaat met empathie te werk. Bij een advocaat gaat het louter om het rationele vlak en de gerechtelijke zaken. De mediator gaat veel verder dan dat. Daarbij is het financieel ook nog voordeliger. Niet zelden herstelt Mediator Groningen de communicatie tussen de voormalige partners waardoor de situatie beter wordt. Dit komt iedereen ten goede, zeker de eventuele kinderen. Met de beste hulp wordt het wat eenvoudiger om dit dieptepunt door te komen.