Wanneer uw kind in een mindere periode zit op school en zijn prestaties onder niveau zijn dan is bijles of huiswerkbegeleiding waarschijnlijk de juiste oplossing. Veel kinderen hebben moeite met het maken van huiswerk of het leren van toetsen. Bij bijles of huiswerkbegeleiding worden ze hiermee geholpen. Echter worden deze twee begrippen vaak door elkaar gebruikt. Toch is het belangrijk om het verschil tussen de twee te weten. In dit artikel zal ik beide begrippen voor u uitleggen.

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding is eigenlijk het begeleiden van kinderen met hun huiswerk. Het vindt meestal plaats in (kleine) groepjes. Het gaat bij huiswerkbegeleiding niet om de stof die men leert, maar meer om het leren van plannen en manieren om te leren. Bij huiswerkbegeleiding kunnen kinderen zonder afleiding werken aan hun schoolopdrachten. Dit gebeurt meestal in de uren na school, hierdoor houden kinderen in de avond tijd over om leuke dingen te doen.

Bijles

Bijles draait wel om het begrijpen en bijspijkeren van methodes en stof dat op school wordt uitgelegd. Omdat er dieper op de stof wordt in gegaan vindt de uitleg voornamelijk een-op-een plaats. Worstelt jouw kind met een bepaald hoofdstuk? Dan is bijles de perfecte oplossing voor dit probleem. Doordat de bijles heel persoonlijk is durven veel kinderen meer vragen te stellen. Ook wordt het tempo van de uitleg afgestemd op het individu. De bijles is handig in periodes waar het kind een bepaalde stof niet goed begrijpt. Voor bijles in Amsterdam kun je terecht bij verschillende bedrijven, zoals huiswerkinstituut Orbit.

Huiswerkinstituut Amsterdam biedt ook de mogelijkheid om bijles en huiswerkbegeleiding te combineren. Heeft jouw kind moeite op school en kan hij/zij zich niet concentreren tijdens het maken van huiswerk? Ga met hem of haar langs bij huiswerkinstituut Orbit en laat je adviseren door professionals.