EFT-relatietherapie is een vorm van psychotherapie die is ontwikkeld door Gary Craig, een Amerikaanse klinisch psycholoog. Het is een soort emotionele vrijheidstechniek (EFT) die wordt gebruikt om de emotionele blokkades van het lichaam op te heffen.

Bij relatietherapie EFT tikt u op specifieke punten op uw lichaam terwijl u nadenkt over uw situatie. Het idee achter deze techniek is dat de emotionele blokkade kan worden opgeheven en je je evenwichtiger en minder gestrest zult voelen.

De voordelen van EFT-relatietherapie zijn talrijk, het kan u helpen om:

  • Verbeter uw communicatie met uw partner
  • Verminder stress en angst
  • Verbeter de fysieke gezondheid
  • Verhoog intimiteit

Wat is EFT-relatietherapie precies?

EFT-relatietherapie is een vorm van psychotherapie die partners helpt de emoties te identificeren en aan te pakken die hen ervan weerhouden een gezonde en bevredigende relatie te hebben.

In deze therapie hanteert de therapeut geen traditionele benadering van het oplossen van problemen. In plaats daarvan helpen ze koppels hun emotionele triggers te identificeren en te leren hoe ze taptechnieken kunnen gebruiken om de negatieve energie los te laten die de problemen in hun relatie veroorzaakt. Het doel van EFT-relatietherapie is om erachter te komen wat partners ervan weerhoudt om zich voldaan te voelen in hun relatie, en hen vervolgens te helpen manieren te vinden om deze obstakels te overwinnen. EFT-relatietherapie is een vorm van psychotherapie die in de jaren tachtig door Dr. Roger Callahan is ontwikkeld op basis van de principes van acupunctuur.

EFT-relatietherapie is een vorm van psychotherapie die partners helpen hun relatie te verbeteren door conflicten en negatieve emoties te herkennen en op te lossen. Het leert ze ook hoe ze effectief met elkaar kunnen communiceren, zodat ze samen problemen kunnen oplossen zonder ruzie of gefrustreerd te zijn.

Waarom emotionele vrijheidstherapie voor koppels werkt om relaties te genezen

Emotionele vrijheidstherapie voor koppels is een vorm van relatietherapie die zich richt op de emoties en gedachten van het paar. Het helpt hen hun gevoelens te begrijpen en hoe ze hun relaties beïnvloeden.

Het doel van deze therapie is om koppels te helpen hun relatiepatronen te identificeren en te verwerken, zodat ze een meer bevredigende relatie kunnen hebben.

Koppels in nood hebben vaak het gevoel dat hun relatie onherstelbaar is. Ze kunnen de schoonheid van hun relatie niet zien en ze kunnen ook niet zien wat ze samen hebben bereikt. Emotional Freedom Therapy helpt stellen door een veilige ruimte te bieden waar ze hun emoties, gedachten en gedrag kunnen verkennen. De therapeut zal hen helpen de patronen te identificeren die hen ervan weerhouden een gezonde relatie te bereiken. Deze therapie is niet alleen voor stellen in nood, maar ook voor degenen die hun huidige relatie willen verbeteren of er een willen vinden.

Deze therapie is nuttig omdat het koppels helpt om zich bewust te worden van hun eigen gevoelens en die van hun partner. De therapeut zal ook aangeven hoe deze gevoelens de relatie kunnen beïnvloeden. Dit bewustzijn zal koppels helpen om in de toekomst conflicten en ruzies te vermijden.