Wil je Power BI leren en je carrière een boost geven? Met de juiste Power BI-cursus kun je een excel power user worden, verbluffende visuals en interactieve rapporten maken en de vaardigheden verwerven om productiever te zijn op je werk. Hier zijn vijf tips om je te helpen de online Power BI-cursus te vinden die bij je past.

Stel doelen voordat je begint

Voordat je je zoektocht naar een online Power BI-cursus begint, is het belangrijk om te weten wat je precies wilt bereiken met de cursus. Ben je op zoek naar een basiskennis van hoe Power BI werkt? Hoop je geavanceerde visualisatietechnieken te leren? Als je weet welke doelen je wilt bereiken, wordt het gemakkelijker om een cursus te vinden die aan je behoeften voldoet.

Onderzoek je opties

Er zijn veel verschillende online cursussen beschikbaar, dus neem de tijd om ze allemaal te onderzoeken voordat je een keuze maakt. Kijk naar het curriculum, de docenten, de prijzen en de reviews van elke cursus. Zo weet je zeker dat de cursus die je kiest je het meeste waar voor je geld geeft.

Vraag rond

Als iemand anders in je netwerk een online Power BI-cursus heeft gevolgd of momenteel volgt, is hij of zij waarschijnlijk tevreden en bereid om zijn of haar ervaring met jou te delen. Stel hen vragen over hun cursus – wat vonden ze er goed aan? Wat vonden ze niet goed? Dit soort advies van ingewijden kan je in de juiste richting helpen wanneer je een cursus voor jouzelf kiest.

Hou rekening met kosten ten opzichte van voordelen

Zoals hierboven vermeld, zijn er veel verschillende cursussen beschikbaar tegen verschillende prijzen, dus overweeg de kosten ten opzichte van de voordelen bij het maken van je beslissing. Een duurdere cursus kan meer mogelijkheden en voordelen bieden dan een goedkopere, dus weeg al je opties af voordat je voor een bepaalde optie kiest.

Controleer certificeringsvereisten

Afhankelijk van waar of waarom je PowerBI wilt gebruiken (d.w.z., als het gerelateerd is aan functie-eisen), controleer dan of er certificeringen vereist zijn voordat je je inschrijft voor een cursus. Sommige cursussen bieden certificering na voltooiing, terwijl andere dat niet doen; dit kan van invloed zijn op welke cursus of cursussen het beste passen bij je behoeften in beide situaties.

Conclusie

Indien goed gebruikt, kan Microsofts krachtige toolset van analytische toepassingen van onschatbare waarde zijn om bedrijven te helpen gegevens te analyseren en betere beslissingen te nemen; dit maakt het leren gebruiken van deze tools een grote investering in termen van zowel tijd als geld. Door deze vijf tips te volgen bij het selecteren van een online Power BI cursus, kan iedereen die deze vaardigheden wil gebruiken op de juiste voet beginnen om bedreven te raken in gegevensanalyse met behulp van Microsoft’s geavanceerde technologie.

 

Bron: Staan Academy