Iedereen wilt groeien in zijn of haar functie. Je wilt beter worden en meer leren. Uiteindelijk ga je je specialiseren en mag je jezelf specialist noemen. Maar wat nu als je al bepaalde doelen bereikt hebt en een uitdaging mist. Hoe kun je je huidige functie leuk houden? Er bestaan tegenwoordig talloze manieren om je functie leuk te houden. Wij hebben dit voor je uitgezocht zodat je wat inspiratie kunt opdoen.

Volg een opleiding of een cursus voor meer kennis

Meer kennis opdoen is altijd goed. Of dit nou binnen je eigen functie is of in het privé leven. Het biedt vele voordelen en het geeft aan boost aan je zelfverzekerdheid. Er zijn diverse manieren om meer kennis op te doen. Bedrijven bieden bijvoorbeeld interne trainingen aan waarmee je meer kunt leren over je eigen functie. Verder kun je in sommige gevallen webinars of een cursus volgen. Op deze manier houd je je functie en je werk leukt omdat er altijd iets is wat je erbij kunt leren.

Je functie verder uitbreiden met iets anders

Ben je al jarenlang specialist in je vak en ken je alle ins en outs van het bedrijf waarvoor je werkt? Dan is het absoluut niet gek dat je op zoek bent naar een andere uitdaging. Veel specialisten gaan de kant op van een teamleiders- of managersfunctie. Het kan zijn dat je dit niet leuk vindt en dat je misschien wel als coach verder wilt gaan. Hier bestaat een coaching opleiding voor. Zoek uit waar jouw andere interesses liggen en kijk of er opleidingen zijn. Door in gesprek te gaan met je baas kun je kijken of de opleiding voor een deel vergoed kan worden.

Voor jezelf beginnen: het kan altijd!

Heb je heel je werkleven in loondienst gewerkt en zoek je naar een uitdaging? Dan kun je ook voor jezelf beginnen! Je hoeft hierbij niet direct je baan op te zeggen. Het gebeurt vaak genoeg dat men part time in loondienst werkt en het andere deel als eigen baas verdergaat. Dit kan bij veel bedrijven ook voorgesteld worden. Op deze manier kun je je functie behouden, maar vind je de uitdaging in het aannemen van je eerste eigen klanten en het werk uitvoeren op een andere manier. Deze manier bepaal je zelf net als de klanten waar je het werk voor uitvoert.