Wanneer je denkt vast te zitten in je professionele ontwikkeling, dan is het belangrijk dat je hier goed bij stilstaat en nieuwe mogelijkheden ontdekt die een betere invulling van jouw tijd geven. Werk kan op vele manieren enorm bevredigend zijn, zolang je maar iets doet dat bij je past!

Maak jezelf ongemakkelijk om te groeien

Een coach voor persoonlijke en professionele groei kan een enorme bijdragen leveren aan het verkrijgen van meer inzicht en inspiratie om invulling te geven aan je carrière. Diverse coaches die zich bezighouden met loopbaanontwikkeling stellen dat wanneer je wilt groeien, je een ontwikkelingsplan moet opzetten waarvoor je bang bent! Omdat de meest betekenisvolle groei voortkomt uit een plaats van ongemak, angst en noodzaak is het belangrijk om jezelf te positioneren in uitdagingen die je uit je comfortzone halen.

Werken op afstand

Als je moeite hebt met het zoeken van een geschikte baan in je omgeving, misschien kan het dan helpen om de flexibiliteit van virtueel werk op te zoeken. Hiermee open je de deuren naar talloze potentiële werkgelegenheden die je kan uitvoeren waar je ook bent! Zo zorg je ervoor dat je kan wonen op een plek van je dromen, terwijl je over de mogelijkheid beschikt om je carrière een boost te geven. Kies bijvoorbeeld om te wonen op een locatie met relatief lage kosten van levensonderhoud, zodat je meer geld overhoudt aan het eind van de maand.

Vind hobby’s buiten je werk

Helaas is het voor vele mensen een enorm gecompliceerde taak om werk te vinden die ze leuk vinden. Mocht je het gevoel hebben dat je tijdens het werk jezelf niet voldoende ontplooit, is naast het zoeken van een baan die beter bij je past, een uitstekend idee om je passieprojecten op te bouwen buiten de werkplek. Hiermee zorg je ervoor dat je niet alleen nieuwe vaardigheden kan opdoen, maar ook al je creatieve energie kan steken in iets dat jou gelukkig maakt. Door je passie de ruimte te geven die het nodig heeft, zorg je er tevens voor dat je werkt aan vaardigheden die wellicht later in je professionele carrière van pas kunnen komen. Mocht je nog geen bepaalde passie hebben om te beoefenen, ga dan aan de slag met een brainstormsessie en doe zoveel onderzoek als je kan. Het idee is om een goed beeld te krijgen van wat echt bij jou aanslaat!